BBQ-marinerade ribs
med cole- and carrotslaw

Cole- and carrotslaw är ett perfekt alternativ i stället för potatissallad till det grillade. Den friska och mjuka smaken bryter av perfekt mot de härligt, kryddiga grillade ribsen.

4-6 port

Ca 2 kg. BBQ-marinerade ribs (färdiga)

Grilla dem på grillen ett par minuter på vadera sida eller i ugnen på 200º med grillelement i ca 15 minuter. Aplicera gärna på glaze/grillsås efter eget tycke och smak, och grilla tills de får fin färg. Då ribsen redan är färdigkokta behövs inte så mycket tid innan ni kan avnjuta dem på tallriken.

Cole- and carrotslaw

400 gr vitkål
, 1 stor morot, ca 150 gr
1,5 dl majonnäs
1,5 dl crème fraiche
1,5 tsk pressad citron
Salt & peppar

Strimla vitkålen fint och dela strimlorna i kortare längder. Riv moroten grovt och blanda kål och morot i en bunke. Tillsätt majonnäs, crème fraiche samt citronsaft och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar och ev. mer citronsaft. Låt den gärna stå en stund i kylen innan servering så kommer smakerna fram mer. Hållbarheten är 3-4 dagar i kyl.

sortiment7.jpg