Fläskfiléspett med pastasallad och krämig vitlökssås

4 port

600 gr Allmans Grillfilé Ört & vitlök

Pastasallad med parmesanvinägrette

500 g pasta penne 
1 brk majs á 200 gr
½ röd paprika
¼ rödlök
100 gr cocktailtomat
25 gr ruccola

Parmesanvinägrette
¼ dl olivolja
½ dl rapsolja
¼ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
½ tsk grovmald svartpeppar
¼ tsk salt
35 gr finriven parmesan

Koka pastan och spola den i kallt vatten. Låt den svalna. 

Finhacka paprikan och rödlöken, dela cocktailtomaterna i halvor och dela ruccolan i mindre bitar om det är stora blad. Blanda ner det i pastan tillsammans med majsen

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ner den i pastan.

Dela filén i mindre bitar och trä upp på spett.

Grilla tills filén är genomgrillad och servera med pastasallad och krämig vitlökssås.

Krämig vitlökssås

4 port

1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
knappt ½ solovitlök, finriven (eller 1-2 vitlöksklyftor)
hackad persilja
salt, peppar, aromat

Blanda allt i en skål, smaka av med salt, peppar och aromat och låt stå kallt innan servering.

flaskfilespett-med-pastasallad_och-kramig-vitlokssas.jpg