Fylld fläskfilé med medelhavscouscous och sås på tomat och basilika

4 port

600 gr Allmans Grillfilé Ört & vitlök
4 skivor bacon
6 skivor ost
2 salladslökar

Skär filén på längden fast inte helt igenom. Lägg först baconskivor och därefter ostskivor på de skurna insidorna. Strimla salladslöken och lägg den mitt i. Bind ett snöre runt om filén och grilla den på låg värme tills innertemperaturen är 68 grader. Låt den vila inlindad i folie i 10 minuter innan servering. Ta bort snöret och skär i skivor.

Medelhavscouscous

4 port

Couscous
4 st soltorkade tomater
ca 16 st färska basilikablad

ca 40 bitar tärnad fetaost i olja

nymald svartpeppar 

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalan något men den behöver inte bli helt kall.

Hacka tomaterna och basilikan och blanda ner det tillsammans med fetaosten i couscousen. Smaka av med nymald svatpeppar.

Sås på tomat och basilika

4 port

1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 tomater
2 msk finhackad basilika
salt, peppar

Skålla, kärna ur och finhacka tomaterna. Skär kryss i båda ändarna och lägg dem i kokande vatten tills skalet börjar släppa. Lägg dem sedan i kallt vatten en stund, ta upp dem och dra av skalet, dela dem och ta bort kärnor och så mycket saft som möjligt. Skär i mindre bitar.

Blanda allt i en skål, smaka av med salt och peppar och låt stå kallt innan servering.

fylld-flaskfile-med-medelhavscouscous-och-sas-pa-tomat-och-basilika.jpg