Grillad entrecote med ugnsrostade rotfrukter och rödlökssmör

4 port

4 st Allmans grillskiva entrecote

Grilla entrecoten tills den är så genomgrillad som du vill ha den.
Servera med en sallad samt ugnsrostade rotfrukter och ett härligt rödlökssmör.

Ugnsrostade rotfrukter

1 kg potatis, morot och palsternacka (övervägande delen potatis)
10 cm purjolök
½ supersolo vitlök eller 2 vitlöksklyftor
smör
olivolja
flingsalt
svartpeppar
torkad timjan

Klyfta potatis, morot och palsternacka. Strimla purjolöken och riv vitlöken.

Smält en rejäl klick smör i en långpanna eller ugnsfast form. Tillsätt purjolök och vitlök och låt det fräsa en stund i smöret. Häll i de övriga rotfrukterna och ringla över olivolja. Dra några tag med svartpepparkvarnen, strö över rikligt med flingsalt och torkad timjan. Blanda om allt. Stek i 225º i ca 30 minuter. Rör om några gånger under tiden.


Rödlökssmör

8 msk smör
4 msk finhackad rödlök
1 tsk balsamvinäger
salt

Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda i rödlöken och balsamvinägern. Smaka av med salt. Klicka ut smöret på bakplåtspapper och ställ det i kylen tills köttet är klart.

grillad-entrecote-med-ugnsrostade-rotfrukter-och-rodlokssmor.jpg