Grillade Spareribs BBQ med fetapotatissallad

4 port

1 frp Allmans Spareribs BBQ

Dela spareribsen i några bitar så är det lättare att få dem jämnt grillade. Grilla på ganska hög värme och vänd ribsen flera gånger under grillningen. Kolla med en kniv i den tjockaste änden att köttet är färdiggrillat. Dela ribsen innan servering.

Fetapotatissallad

4 port

600 gr färskpotatis
4 dl crème fraiche
150 gr fetaost
4 nävar ruccola, ca 25 gr
2 msk finhackad rödlök
2 msk hackad gräslök
8 cocktailtomater
nymald svartpeppar och ev. salt

Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter. Smula under tiden ner fetaosten i crème fraichen, hacka och blanda i ruccola, rödlök och gräslök.

Låt potatisen svalna något när den är färdigkokt. Dela den i ganska stora bitar och vänd ner den, när den fortfarande är lite ljummen, i crème fraicheblandningen. Dela cocktailtomaterna i fyra delar och vänd försiktigt ner dem i salladen. Tillsätt lite nymald svartpeppar och smaka av med mer salt om så behövs.

grillade-spareribs-bbq-med-fetapotatissallad.jpg