Grillsnäckor av fläskytterfilé med färskostfyllning

4 port

1 Allmans Fläskytterfilé BBQ
200 gr färskost med vitlök och örter

Planskär kotlettraden genom att skära längs med kotletten i långa snitt, tänk omvänd rulltårta, tills kotletten är som en platta. Det kan vara enklare om man delar kotletten i två delar först.

Bred på osten och rulla ihop kotletten hårt. Trä grillspett genom den ihoprullade kotletten med drygt en centimeters avstånd. Skär mellan pinnarna till fina grillsnäckor.

Grilla på inte allt för hög värme. Lägg dem på en bit folie om de börjar få för mycket färg. Kolla med ett snitt att köttet är genomstekt.

Servera med sallad och Tzatziki

Tzatziki

4 port

½ färsk gurka
2 tsk salt
½ supersolo vitlök eller 2 vitlöksklyftor
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk olivolja
salt & nymald svartpeppar

Riv gurkan grovt på ett rivjärn och lägg den i en sil. Strö över saltet och låt gurkan stå en stund och rinna av. Pressa ut så mycket vätska som möjligt och blanda ner gurkan i yoghurten. Riv vitlöken fint och blanda ner den och oljan. Smaka av med salt och peppar.

grillsnackor-av-flaskytterfile-med-farskostfyllning.jpg