Hickoryfjäril med bakad potatis och rödlökssås

4 port

1 Allmans Fläskytterfilé Hickory, ca 700 gr.

Skär fjärilskotletter av ytterfilén genom att först skära en skiva som inte är skuren helt igenom och därefter en skiva som går helt igenom. Vik ut skivan till ”en fjäril”

Grilla till kotletterna är genomgrillade

Bakad potatis

Använd bakpotatis eller stor mjölig potatis. Sätt ugnen på 200º. Stick några hål i potatisen med en provnål eller liknande. Lägg potatisen på folie på galler och sätt in i mitten av ugnen. Potatisen är klar efter 1-1,5 timme, känn efter med en provnål eller en kniv att den är mjuk inuti. Skär ett kryss och tryck på potatisen från fyra håll. Servera med salt och en klick smör i varje potatis.

Rödlökssås

4 port

1,5 dl crème fraiche eller gräddfil
0,5 dl majonnäs
½ rödlök
2 msk finhackad persilja
salt, peppar

Finhacka rödlöken. Blanda lök och persilja med crème fraiche/gräddfil och majonnäs, smaka av med salt och peppar och låt stå kallt innan servering.

hickoryfjaril-med-bakad-potatis-och-rodlokssas.jpg