Kebab av flintastek

4 portioner

1 st Allmans Flintastek original ca 1 kg.
1 tsk mald spiskummin
1 tsk oregano
1 krm cayennepeppar

8 st pitabröd
Sallad, tomat, gurka, rödlök

Blanda ihop kryddorna och gnid in dem på båda sidor av flintasteken. Dela gärna flintasteken i två delar så är det lättare att flytta runt den på grillen och förhindra att den blir för hårt grillad. Klipp eller skär hack i svålen så att flintasteken håller sig plan under grillningen.

Grilla flintasteken tills den är genomgrillad. 

Skär bort svål och fett och skär steken i tunna skivor/strimlor. Servera i pitabröd tillsammans med sallad, tomat, gurka, lök och en god sås, tex vitlökssås.

Vitlökssås

4 port

1 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
½ dl grädde
½ supersolo vitlök eller 2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
salt och peppar

Riv eller hacka vitlöken, blanda ihop allt till en sås och smaka av med salt och peppar.

kebab-av-flintastek.jpg