Lammstek med hemslagen bearnaisesås

4-5 port

1 kg Allmans marinerade lammstek
2 vitlöksklyftor
provencalska kryddor
olja

Bearnaisesås:
5 äggulor
ca 100 g smält smör
4 msk hackad persilja
1 msk inlagd dragon i vinäger (alt. hackad färsk dragon + 1 msk vinäger)
salt & peppar

Sätt ugnen på 175 grader.

Pressa vitlöken. Gnid in köttet med olja och vitlök, krydda med ev. provencalska kryddor. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1-1,5 timmar tills köttet fått en innetemperatur på 60-70 grader beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt.

Smält smöret. Koka upp en gryta med vatten, ta bort grytan från plattan och vispa äggulorna över grytan i vattenbad. När äggulorna blivit tjocka och luftiga, vispa ner det smälta smöret lite i taget så inte såsen skär sig. Tillsätt dragon, vinäger och persilja. Smaka av med salt och peppar. Nu är såsen klar att serveras.

lammstek-med-hemslagen-bearnaisesss.jpg