Ugnstekt fläsklägg med rotmos

4 port

Fläsklägg:
ca 1 kg Allmans rimmad benfri fläsklägg
smör

Rotmos:
1 st medelstor kålrot
3 st potatis
2 morötter
smör
mjölk
kryddpeppar
salt

Börja med att sätta ugnen på 125 grader. Lägg fläskläggen i en ugnsfast form med lite smör på, ställ in i ugnen. Fläskläggen ska stå inne ca 2-3 timmar till den fått en innertemperatur på 72-75 grader. Ös fläskläggen emellanåt för bästa resultat. När fläskläggen varit inne ca 1 timma kan du börja skala och skära rotfrukterna i bitar, lägg allt i en stor kastrull och låt koka. När rotfrukterna är mjuka, häll av vattnet och lägg en klick smör i och lite mjölk, mosa alltsammans med en potatisstöt, kör sedan med elvisp för att få det luftigt, smaka av med kryddpeppar och salt.

ugnstekt-flasklagg-med-rotmos.jpg